Alla inlägg under juli 2009

Av Jessica - 25 juli 2009 18:41

"Äntligen har jag kommit upp på glasberget. Det var halt och gjorde stundtals skärande ont. Jag hotades ständgit att dras ner av min längtan efter att var som alla andra och bristen på mod. I början då jag nått toppen var det lite vingligt innan jag hittade balansen. Numera står jag stadigt på glasberget, jag är hemma. Utsikten är hänförande" Ur boken Från singel till självbo, av Kicki Biärsjö.


Det finns många olika sorters former att bo på. Nu menar jag inte hus och sånt utan konstellationen man lever i, ensam eller tillsammans med någon.


Vi, Robban och jag, brukar skoja och säga att vi instiftade en ny form att leva tillsammans i.....PROVBO. Vi bodde så att säga tillsammans på prov under ett halvår, jag bodde hos honom eftersom jag börjat ett nytt jobb i Höör. Vi hade inga tvivel på att detta inte skulle fungera utan det var mest av praktiskta skäl vi levde så. I januari i år blev vi sambo på riktigt när vi flyttade in i vårt "Slott".


Andra former är ju sambo, mammbo, pappbo och särbo. Citaten ovan är från en artikel  om en dam som skrivit en bok om att hon gått från att vara singel till självbo. Att vara singel är för henne att leva i en väntan på någon. Att vara som alla andra, man/fru, villa, volvo, barn och hund. Men hon ville inte detta utan efter att ha gått i terapi så kom hon fram till att hon bara ville leva med sig själ så hon blev självbo. Kanske fler skulle prova på istället för att år efter år vänta på det omöjliga. Ok vissa vill inte leva ensamma och av olika anledningar så kommer inte prinsen/prinsessan i vägen för dom.


Åren som singel el ensamboende med barn var ingen väntan på den rätte för mej. Dels skulle jag landa efter skillsmässan och sen så resonerade jag att kommer han så kommer han oavsett om jag är beredd el ej. Inte heller kan man avgöra om tiden som gått är tillräckligt lång. Det som sker det sker.

ANNONS
Av Jessica - 23 juli 2009 19:07

Idag var det en tur till stugan i Gränum, Blekinge som stod på programmet. Lastade in Moren o Faren o Molle i bilen, mina föräldrar och deras hund.

I stugan väntade mina kära svärföräldrar på oss. En trevlig dag med mkt prat och blåbärsplockning. La Familia

Lite lingon hittades även

Massor med blåbär..mums

ANNONS
Av Jessica - 23 juli 2009 07:55

Det var nog försäljarnas gemensamma dåliga dag igår. Krängda, ego, virrpanna osv.

Började med ett besök på Nordea där undrade jag om det var första dan på jobbet för den lille bratsen som satt där bakom disken. Bakåtkammat hår så där lagom disträ. Två enkla ärende hade jag, en insättning och ett avslut på e-girot. Han knappade, glodde på skärmen. Han knappade, glodde på skärmen. X antal ggr o fort gick det inte. OK jag hade ingen brådska men han gav ett mkt osäkert intryck. Jag bad han tom kontroll räkna summan jag skulle ha tillb.


Vidare in på Telia, vi skulle kolla upp lite om deras digitaltv. Robban som ÄR tekniskt kunnig ville bara ha några enkla uppgifter. I butiken står en tjej runt 25. Kan inte svara på nåt, hänvisar bara till deras hemsida på ett mkt näsvist sätt. Gick därifrån inte mkt klokare faktiskt. Blir till att kolla hemsida och ringa kundtjänst.


Nästa stopp var Apoteket, mitt ärende gick kvickt o lätt hann tom med lite småprat med den härliga kvinna som expedierade mej. Värre gick det för Robban, han hade några e-recept som låg o skräpade i systemet. Hon kollade o scrollade, plockade o kollade. Satte tillbaka o kollade. Hon fick inte rätt på nåt alls. Men hade hon lyssnat på kunden så hade det gått mkt bättre.

Trodde ni det va slut där??? ICKE. Datorbutiken var nästa anhalt. Skulle kolla pris på extern hårddisk. Tja sa killen den kostar runt ...... (har faktiskt glömt priset) Vadå runt frågade Robban, jag vill ha exakt pris. Nja sa killen, den kostar runt....... Det hör till saken att han satt o kollade på nätet o hade pris sidan uppe på skärmen.... Blir ingen affär där inne...


Trots allt var och blev dagen en kanon dag. Den första egentliga semester dagen... Idag bär det av till Blekinge. Tjo ho va det rullar o går i backarna till stugan.

Av Jessica - 22 juli 2009 16:35

MMMMMMMMMMMMM så många goda bullar det blev bakade  nu i eftermiddag. Skulle hunnit göra några pajer också men man hinner inte allt inte ens när man har semester....

 Robban försvann ut för att städa bilen när jag höll på som värst i köket... den behöver ju sin omvårdnad den med. Svarta Gullan ska rulla till stugan i Blekinge i morgon, alla paranteser (föräldrar) ska med o umgås.


Ikväll väntar socialt umgänge med våra goda vänner Iia o Lasse, ska bli skoj att träffas igen.

Av Jessica - 21 juli 2009 22:19

Denna länk adopterade jag av http://janet65.bloggagratis.se/  kopiera och sänd vidare.

Av Jessica - 21 juli 2009 22:03

Va gör man på en ledig semestertisdag?? Jo man kör till Lund, till Arkivcentrum Syd och till Länsarkivet. Robban hade nämligen snubblat över en anförvant som fanns med i en dombok. Alltså ner till Lund, först till arkvicentrum för att kolla mikrofilmen, jo då vi hittade honom, men det gick för tusan inte att läsa texten... ut o kolla om orginal boken fanns på Länsarkivet. Väl där så kommer där in en bok från 1838 30 cm tjock.. jag skojar inte.... Hittade sidan o började försöka bli kloka på va där stod. Ut o hämta hjälp. Men blev inte mkt klokare på det. Det var spridda bitar man fick av historien, en mkt intressant sådan faktiskt, återkommer när vi utrönt vad det handlade om.

Vi släktforskar båda två men Robban har hållt på längre och har alltså kommit en bra bit längre än mej, och på fler grenar. Tiden bara flyger iväg när man väl sätter igång.


Vidare i texten så hamnade vi i Lomma by the sea. Där skulle man visst kunna bott. Ett impulsbesök hos Johan och Gunilla o deras käre hund Lakrits hanns med.


Hann med att gosa med yngsta barnbarnet också en svänng ikväll med.


Tjolahopp i livet på er...

Av Jessica - 20 juli 2009 22:21

 http://jempajenny.bloggagratis.se/2009/07/20/1848835-tavla-och-vinn-valfri-vaggtext-fran-vinylahem/"Jag tävlar hos Jempajenny om en valfri väggtext från VinylaHem.se! Tävlingen avslutas den 2  augusti klockan 18:00 genom lottning! Klicka här för att vara med och tävla du också"

Av Jessica - 20 juli 2009 20:48

Rätt som det regnar så kommer det en liten skur.


Man skulle nästan behöva flytvästarna vi köpte idag.... det vräkte ner när vi körde hem. Så nu kan det bära av ut på Finjahavet vilken dag som helst..


Satt o kolla de lite olika bloggar innan idag. Det finns en uppsjö av inredningsbloggar, kul att kolla på dom men varför ska allt vara vitt, vitt o lite vitt till. Jag personligen tycker det blir så sterilt o kliniskt. Lite färg i tillvaron måste man ha.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se