Senaste inläggen

Av Jessica - 27 september 2014 09:43

Denna veckan var det dags för skolbänken igen. Intressanta dagar med allt från psykisk ohälsa hos äldre, autism/bokstavskombinationer hos äldre, kommunikativ omvårdnad och citat/referensskrivning vid inlämningsarbeten.

ANNONS
Av Jessica - 27 september 2014 09:38

Det är höst och ny skoltermin alltså dags för ny kalender. Hittade en länk , www.personligalmanacka.se, att göra en personlig kalender där man kan få olika uppgifter som födelsedagar ifyllda. Men det som jag föll för var att man kan få personliga foto som omslag. O det gillas!!!

Min personliga almanacka med mina små ??-barn

ANNONS
Av Jessica - 12 september 2014 15:05

Denna veckan har det varit mkt pluggande. Om psykisk ohälsa och omsorg hos demenssjuka. Blir två utbildningar på en gång nu under hösten. Dels den till specialistundersköterksa äldrehälsa genom Concensum och sen en uppdragsutbildning genom Hässleholms kommun, min arbetsgivare, i Vård och omsorg vid demenssjukdom. Fördelen är att det är inom samma område så jag kan slå två flugor på en gång.


Det är ett intressant ämne där det känns som man aldrig blir fullärd i. Men då håller jag ju o andra sidan hjärnan igång!


Nu börjar valspurten märkas på allvar för att på måndag bytas till analyser och tyckande. Det parti/block som tar segern börjar arbetet med att införliva alla löften de gav innan. Om de nu lyckas? 

Av Jessica - 2 september 2014 10:52

Minsann om det inte kommer ett inlägg till idag.. Men jag kan inte låta detta vänta!


Fredrik Plahn en fyrbarns pappa, rektor, vit, man, medelålders mm mm har gjort ett startk avtryck på FB den senaste veckan. Han har målat sina naglar i varierande färger för att visa att ungdomarna och även de vuxna att de ska kunna vara som de vill utan att någon har rätt att ifrågasätta det!! Fredrik Plahn! Starkt gjort, Fler såna vuxna behövs!


 

Av Jessica - 2 september 2014 10:09

Ögat ska ju ha sitt heter det ju. Iaf när det gäller mat! Jag har hittat bakformar som ögat just detta, en vacker kaka! Det är Nordic Ware, www.nordicware.com, som har dem. Men tyvärr skickar de inte till Sverige så jag har fått söka efter i webbutiker. Finns nog på flera men jag har fastnat för två då de har butiker oxå. Bagaren och kocken, www.bsgarenochkocken.se, och Leilas General Store, wwww.leilasgeneralstore.com. Min form köpte jag hos just Leila när vi var i Stockholm.

Att sen kakan blir god är ju bara ett plus!

Av Jessica - 28 augusti 2014 22:49

Idag var det dax för cirkus. Det var jag och Grabbsen! Hade fått biljetter av Hässlehem för att fira Hässleholms 100 år som stad.
Jag och Robban hade turen att få 5 biljetter var så jag bjöd med Susanna och Mollie Katarina och Paulina
( grabbsens nästkusin).
Det var en bra, underhållande förställning.

Av Jessica - 27 augusti 2014 19:54

Idag var det dags för höstens första träff m utb i Lund. Andra terminen på vägen mot att bli Specialistundersköterska Äldrehälsa. Det var härligt att träffa alla härliga kurskamrater o utbildningsledaren.
Det blev lite matnyttigt att ta med sig tillbaka till verksamheten.

Men på vägen t Lund i morse så höll jag bara på att komma till Gårdsstånga. En j---a idiot ?? kom helt plötsligt på att det var dags att skaffa ny bil genom att helt plötsligt precis när jag påbörjat en omkörning, i vänsterfilen, bestämma sig för att byta fil UTAN att blinka!!! Vilken tur att man var vaken och vet var bromsen finns. Men pulsen kom igång iaf. Hoppas fanskapet blev minst hälften så rädd som jag blev ?

Ny dag och nya utmaningar imorgon. Först i Lund sen på cirkus med Grabbsen och några goda vänner.

Av Jessica - 28 januari 2014 13:35

Då var det dags igen.. Svd har idag en artikel om att färre undersköterskor utgör ett patienhot. 

"Samtidigt som läkarna och sjuksköterskorna blivit fler har var fjärde undersköterska försvunnit de senaste 20 åren. Det har gått ut över omvårdnaden av patienterna och en undersökning visar att det även hotar patientsäkerheten.

 

Brist på diverse yrkeskategorier, ssk, läkare, barnmorskor mfl, gör att det blir undersköterskor som ska sköta vissa av sjuksköterskornas arbetsuppgifter. Så har det låtit i media den senaste tiden, året, men enl artikeln så är det inte där det är fel utan att de har omreglerat usktjänster till ssk tjänster och nu kommer de på att Hoppsan....vi behöver ju uskorna också.

 

Hur svårt ska det vara att förstå att man behöver olika sorters behörig personal inom vård och omsorg.

 

På Sydnytt igår pratade de om hur dåligt hemvården i vissa kommuner fungerade att de har alldeles för många personal som ska gå till vårdtagarna som finns i kommunen. En dam de intervjuade hade haft 23 personer som kom och lämnade läkemedel till henne på tre veckor. Ett tag så var det ny personal varje tisdag. Dela upp även mindre orter i områden så att där inte är så många vårdtagare o då lär personalen och vårdtagaren känna varandra. Chefen höll med om att det var för mkt personal som gick till vårdtagarna, och detta utan att komma med undanflykter.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se