Alla inlägg under mars 2010

Av Jessica - 25 mars 2010 19:16

      I natt har det varit fart i sovrummet minsann..... nä nä, vet nog vad du tänker.. men ....det är bara vi som försöker lära Lexi att man kan faktiskt sova i korgen på golvet...man behöver inte ligga rygg mot rygg med matte o husse. Det gick faktiskt ganska bra... lite trippande var det allt.


Dagen i dag är en torsdag. Och den var planerad plättavis under dagen. Först var det läkarbesök med de små grynen Theodore och Zebastian, dom har varit lite konstiga i magen den sista tiden. Theodore har inte blivit okej än från magsjukedagarna i början på februari. Men med låglaktos mat och magdroppar i två veckor ska det nog ordna upp sig.


Götte väder har det varit idag. Härlig sol har lyst över oss hela dan, satt ute på framsidan och  njöt länge länge. Kollade hur varmt det var...tro det eller ej men i solen var det hela 20 grader...

Första tvätten är torkad ute idag... inte min men väl Emelie och grabbarnas. Är ju ofta så när man bor i lgh att det är taskigt med tvättider så idag fick vi rycka in som tvättinrättning.


I måndas på hundkursen fick vi en snabblektion i klicker, träningsmetod för hundar, Lexi fattade långt om länge vad det gick ut på så vi köpte en med hem. Robban tog en liten träningsstund med henne idag... O minsann så hade hon fattat galoppen.... det tog bara två små godbitar innan hon fattat vad hon skulle göra för att få fler... Duktig vovve..

Av Jessica - 23 mars 2010 11:37

Ikväll var det dags för hundkurs i Vinslöv igen. Denna gången var Robban med.


När vi kom fram och kom ur bilen så såg vi att vildsvinen var ute i hagen, trodde Lexi skulle få spatt o bli rädd men icke..hon brydde sig knappt....


När vi började med samlingen så stod Robban mitt för mej och Lexi... o vart skulle hon då...jo då rakt över ringen o bort till honom, han fick snällt ställa sig bakom oss istället. Då gick det bättre.


Vi tränade inkallning. Vi var först ut. Hon skulle nosa i handen på godiset sen gick Roger iväg en bit och när hon tappat intresser för att springa tillbaka till mej så skulle jag kalla på henne. Hon kom klockrent tillbaka alla tre gångerna...Robban hjälpte till med de andra hundrna och förarna. På det viset hann ju Roger med lite längre tid hos varje.


Sen var det träning på det vi lärt oss de andra gångerna.


Klicker träning gick vi igenom. verkar vara ganska lätt när man väl fått kläm på det, vi köpte en för att se om det funkar för oss och Lexi.

Av Jessica - 21 mars 2010 15:15

En lugn och skön söndag har det blivit.


For iväg och köpte frallor i morse..gött med färska bullar på morgonen. Började prata om staket/nät vi ska ha på tomten. Det senaste förslaget är nu att det blir ett lägre staket längs muren mot sjön och på framsidan så att Lexi kan var lös på hela den biten av tomten.


Det blev en liten runda för att kolla på olika staket.


Sen en lite fika runda hos moren o faren. Alltid lika trevligt...



Av Jessica - 20 mars 2010 15:00

Igår bar det av till Gränna tidigt på morgonen. Klockan åtta blev jag hämtad av Sabina. Vi skulle på årmöte i rasklubben, Skooi, alltså kooikerklubben. Vi hade bra väder hela vägen.

Var uppe vid halv elva. Då sken solen och det var så vackert. Gränna är en härlig liten stad på kanten av Vättern. Dit ska vi verkligen åka på semester el iaf en dags besök.


Först var det medlemsmöte med information från avelsrådet. efter det var dags för lunch. Kyckling och ris. Sen så började årsmötet. Innan vi körde hemåt igen så hade vi ett konstituerande styrelsemöte, jag blev invald som suppleant.


Vi var hemma vid nio tiden i går kväll... Blev tyvärr inte några polkagrisar med hem.

Av Jessica - 18 mars 2010 09:38

Hej!
Vi som jobbar här inne i datorn vill bara påpeka att din bildskärm är smutsig.

Du ser väl snart inte in till oss, och vi ser inte ut.

 

För rengöring, vänligen KLICKA HÄR   så skickar vi en skärmputsare.

Med vänliga hälsningar

Vaktmästeriet

Av Jessica - 17 mars 2010 13:34

Nu har boken kommit som jag behöver ha till kursen i rehabilitering och aktiverande förhållningssätt. Så idag blir det till att plugga en sväng.. Arbetet skulle varit inlämnat den 13 så jag är lite sent på det.... Uppgifterna i sig är lite upprepande tycker jag...vi ska läsa en liten text och ett antal efterföljande frågor... sen ska vi reflektera över svaren och skriva detta.... LIKADANT PÅ SEX UPPGIFTER....lite tradigt tycker jag... men men... bara att bita ihop...



Av Jessica - 14 mars 2010 18:27

Ska denna jäkla snö aldrig ta slut.... nu tycker jag att norrlänningaran och de som bor vid polerna får komma och samla ihopa sina snömoln...så vi kan få vår här i vår landsända.... För som vi längtar efter den... att få sitta ute med en kopp kaffe och lapa sol och värme...för att inte prata om alla vitaminer vi tankar när solen skiner...



Av Jessica - 11 mars 2010 21:22

Nja om den blev så vanlig vet jag väl inte men en händelserik dag blev det iaf.

Upp i ottan för att åka med Robban o hämta hem Saaben, den har tillbringat ett par dagar hos bildoktorn,,,, nä inte Bosse,,,,så nu funkar den igen.


Sen blev det en fikastund med Katarina och hennes hund Ebba...alltid lika skoj. O bus blev det.


Sen en snabbis till dagis och hämta Theoliten, han hade ramlat på dagis i tisdags och slagit i sin tand. Emelie kunde inte komma från skolan så mormor fick rycka ut. Tandläkarbesöket gick jätte bra... han ska äta mjuk mat för att tanden ska stabilisera sig.


Väl hemma så blev det bullbak.. mums filibabba så goda bullar det blev, både kanel och vanilj..


Klockan fem hade vi tid hos vetrinären för den andra vacciantionen..det gick jätte bra och han blev såå förtjust i henne... han också...


En snabbis till Kapp Ahl på deras klubb dag... ett par jeans och två blusar blev det som fick följa med hem...snygg som attan....




Ovido - Quiz & Flashcards