Senaste inläggen

Av Jessica - 6 maj 2010 13:30

  MAJBRASAN I SJÖRRÖD, NERE VID FINJASJÖN

HUMLAN PÅ JAKT EFTER SÖT NEKTAR I BLOMMORNA

  

   

ANNONS
Av Jessica - 5 maj 2010 13:45

Först var min kära vän Iia här och tog en morron fika. Alltid lika skoj att träffa henne.


Var i väg på fm och ordnade virke till staketet som ska sättas upp runt tomten så att Lexi kan vara lös. Där går mkt folk och många med hundar förbi vårt och risken för att hon ska skutta ner för att leka en runda är ganska stor.


Första besöket var sågen i Vittsjö sen blev stoppet Cheapy, där faren mötte upp oss, och köpte brädor, skruvar o annat plock.


Hem och lasta av. Ner med lite käk i kistan. Sen fick vi värsta rycket. Ut till Röinge där vi har ett förråd. Börja plocka, sortera och kasta. Mest var det Robbans plock som gicks igenom. Lastade en massa på släpet, stolar kartonger, sladdar och en massa annat skit. Hem igen, Käkade middag o då kom vi på att vi kunde ju ta alla gamla färgburkar också. På med dem på släpet. Äsch vi slänger soffan också, en gammal trä soffa till utemöblemang. Sagt och gjort, skruvade isär den o på med den också.

Sen var det vila.. Försökte mej på att jobba med skolan en sväng.. men var för trött frågorna ville liksom inte bli lösta. Blev en stund i tv soffan istället...

ANNONS
Av Jessica - 1 maj 2010 13:30

Idag var det premiär för Lexi i utsällningsringen. Det var en utställning som arrangerades av Osby brukshundsklubb. Vädret var inte det bästa, det blåste som attan och regnet hängde i luften. Katarina och hennes hund Ebba var också med.


Ebba har varit på en del utställningar innan. Det gick bra för henne. Men en hane blev bäst i gruppen.


Hur gick det då för Lexi?? Jo då hon skötte sig bra. Lite svårt att släppa nosen från marken, måste träna mer.


Hon fick bra omdömmen av dommaren men ingen rosett blev det. Hon hade för långa ben, har växt ganska kul på sistone, långa ben och liten kropp.


Men det gör inget, vi tar dom va det lider.  

Av Jessica - 25 mars 2010 19:16

      I natt har det varit fart i sovrummet minsann..... nä nä, vet nog vad du tänker.. men ....det är bara vi som försöker lära Lexi att man kan faktiskt sova i korgen på golvet...man behöver inte ligga rygg mot rygg med matte o husse. Det gick faktiskt ganska bra... lite trippande var det allt.


Dagen i dag är en torsdag. Och den var planerad plättavis under dagen. Först var det läkarbesök med de små grynen Theodore och Zebastian, dom har varit lite konstiga i magen den sista tiden. Theodore har inte blivit okej än från magsjukedagarna i början på februari. Men med låglaktos mat och magdroppar i två veckor ska det nog ordna upp sig.


Götte väder har det varit idag. Härlig sol har lyst över oss hela dan, satt ute på framsidan och  njöt länge länge. Kollade hur varmt det var...tro det eller ej men i solen var det hela 20 grader...

Första tvätten är torkad ute idag... inte min men väl Emelie och grabbarnas. Är ju ofta så när man bor i lgh att det är taskigt med tvättider så idag fick vi rycka in som tvättinrättning.


I måndas på hundkursen fick vi en snabblektion i klicker, träningsmetod för hundar, Lexi fattade långt om länge vad det gick ut på så vi köpte en med hem. Robban tog en liten träningsstund med henne idag... O minsann så hade hon fattat galoppen.... det tog bara två små godbitar innan hon fattat vad hon skulle göra för att få fler... Duktig vovve..

Av Jessica - 23 mars 2010 11:37

Ikväll var det dags för hundkurs i Vinslöv igen. Denna gången var Robban med.


När vi kom fram och kom ur bilen så såg vi att vildsvinen var ute i hagen, trodde Lexi skulle få spatt o bli rädd men icke..hon brydde sig knappt....


När vi började med samlingen så stod Robban mitt för mej och Lexi... o vart skulle hon då...jo då rakt över ringen o bort till honom, han fick snällt ställa sig bakom oss istället. Då gick det bättre.


Vi tränade inkallning. Vi var först ut. Hon skulle nosa i handen på godiset sen gick Roger iväg en bit och när hon tappat intresser för att springa tillbaka till mej så skulle jag kalla på henne. Hon kom klockrent tillbaka alla tre gångerna...Robban hjälpte till med de andra hundrna och förarna. På det viset hann ju Roger med lite längre tid hos varje.


Sen var det träning på det vi lärt oss de andra gångerna.


Klicker träning gick vi igenom. verkar vara ganska lätt när man väl fått kläm på det, vi köpte en för att se om det funkar för oss och Lexi.

Av Jessica - 21 mars 2010 15:15

En lugn och skön söndag har det blivit.


For iväg och köpte frallor i morse..gött med färska bullar på morgonen. Började prata om staket/nät vi ska ha på tomten. Det senaste förslaget är nu att det blir ett lägre staket längs muren mot sjön och på framsidan så att Lexi kan var lös på hela den biten av tomten.


Det blev en liten runda för att kolla på olika staket.


Sen en lite fika runda hos moren o faren. Alltid lika trevligt...Av Jessica - 20 mars 2010 15:00

Igår bar det av till Gränna tidigt på morgonen. Klockan åtta blev jag hämtad av Sabina. Vi skulle på årmöte i rasklubben, Skooi, alltså kooikerklubben. Vi hade bra väder hela vägen.

Var uppe vid halv elva. Då sken solen och det var så vackert. Gränna är en härlig liten stad på kanten av Vättern. Dit ska vi verkligen åka på semester el iaf en dags besök.


Först var det medlemsmöte med information från avelsrådet. efter det var dags för lunch. Kyckling och ris. Sen så började årsmötet. Innan vi körde hemåt igen så hade vi ett konstituerande styrelsemöte, jag blev invald som suppleant.


Vi var hemma vid nio tiden i går kväll... Blev tyvärr inte några polkagrisar med hem.

Av Jessica - 18 mars 2010 09:38

Hej!
Vi som jobbar här inne i datorn vill bara påpeka att din bildskärm är smutsig.

Du ser väl snart inte in till oss, och vi ser inte ut.

 

För rengöring, vänligen KLICKA HÄR   så skickar vi en skärmputsare.

Med vänliga hälsningar

Vaktmästeriet

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se